Monday 1 April 2013

Baked good : Easter






Su šv. Velykom visus!
Kadangi aš negaliu atsispirti pagundai svarbių švenčių proga prigaminti daugybę maisto, kurį po to dar dvi dienas valgau, Velykos yra kaip tik viena tų progų. Vakar pusę dienos praleidau virtuvėje ir labai didžiavausi gautais rezultatais. O kadangi mane truputį kamuoja šventinis tinguliukas, ir nelabai noriu tvarkytis namus, pasidalinsiu su jumis šių patiekalų receptais.

Keksiukai :

1/2 st. kakavos
1 st. verdančio vandens
1 1/3 st (175 g) miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
1/4 arb. š. druskos
1/2 st. (113 g) sviesto (tinka ir tepus riebalų mišinys)
1 st. cukraus
2 kiaušiniai
1 arb. š. vanilinio cukraus

Kremui :
170 g sviesto
2 st. cukraus pudros
1-2 š. pieno
Maistinių dažų

Kakava užplikome vandeniu ir paliekame atvėsti. Visus kitus ingredientus sumaišome atskirame dubenyje ir supilame kakavą. Voila! Išpilstome į keksiukų formas ir pašauname kepti 170 laipsnių temperatūroje apie 10 - 15 minučių. Išėmus, palaukiame kol truputį atvės.
Kremas: Išplakame mikseriu sviestą ir po stiklinę sudedame cukraus pudrą, jei reikia įpilame pieno. Įpilame kelis lašus maistinių dažų, jei norime, galima padalinti kremą į dvi dalis ir įpilti skirtingų spalvų dažų ir pasinaudodami konditeriniu švirkštu kuriame meną ant keksiukų.

Pyragas

Tešla:
7 g sausų mielių
1/2 st. (110 g) cukraus, plius 3 š.
4 1/2 st. (675 g) miltų
100 g grietinės (12% riebumo)
50 ml pieno
80 g sviesto
2 š. alyvuogių aliejaus

200 g įvairių džiovintų vaisių
1 apelsinas
1/3 st. cukraus
1 š. cinamono
70 g sviesto
1/3 st. cukraus pudros

Vaisius užpilame karštu vandeniu ir paliekame pamirkti, vėliau vandenį nupilame ir užspaudžiame apelsino sulčių ir sutarkuojame apelsino žievelę. Paliekame bent valandai.

Mieles sumaišome su puse stiklinės šilto vandens ir 3 šaukštais cukraus. Uždengiame ir šiltai paliekame 10 min. Atskirai sumaišome grietinę, kiaušinius, pieną, sviestą, aliejų. Kitame dubenyje sumaišome miltus ir cukrų. Padarome įdubimą ir supilame grietinės ir kiaušinių masę. Išmaišome ir supilame mieles. Viską išminkome ir paliekame šiltai kol iškils.
Kai tešla iškyla, ją išminkome ir supjaustome į 7-8 juosteles.
Juosteles padarome maždaug 15 cm ilgio ir 8 cm pločio. Atskirai sumaišome cinamoną ir cukrų.
Ištirpdome sviestą. Juosteles patepame sviestu, pabarstome cinamonu ir cukrumi, padeliojame vaisių ir susukę į vyniotinio formą dedame į kepimo indą. Tą patį padarome su visomis juostelėmis, jei liko sviesto juo patepame viršų ir pašauname kepti 170 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį arba kol iškeps.
Sumaišome cukraus pudrą su puse arba vienu šaukštu šilto vandens ir kai pyragas iškeps ir pravės. apšlakstome jo viršų.

Vištiena:

Vištieną aš mėgstu gaminti labai spontaniškai - užbarstau įvairių prieskonių (svarbiausia rozmarino, sezamo seklų), visko ką randu virtuvėje, į vištą įkišu subadytą citriną, apšlakstau alyvuogių aliejumi ir aplink prikraunu įvairių daržovių, jas taip pat pabarstau prieskoniais ir aliejumi ir pašaunu ilgam kepimui. Kad višta būtų minkšta, prie jos laikas nuo laiko įpilu šiek tiek vandens ir vėliau pačią vištą pašlakstau aplink ją susikaupusiu padažu. 
  • Receptai arba jų dalys pasiskolinti iš taste.com.au , marthastewart.com , joyofbaking.com
    Happy Easter everyone!
    Since it is a big holiday, and I love to cook, I got into an Easter cooking frenzy, and I'm very happy what I came up with. 

No comments: