Wednesday 3 December 2014

Christmas cookies





Pagaliau oficialiai prasidėjo žiema, ir prasidėjo su visais savo žiemiškais atributais - sniegas, šaltis ir žinoma Adventas. O tai reiškia, kad galima pradėti ruoštis Kalėdoms, užsiimti Kalėdiniais kepiniais ir namų puošimu. Ta proga ketinu su jumis pasidalinti keletu Kalėdinių receptų. 

tešla:
3 stiklinės miltų
1/2 arb. š. druskos
1 arb. š. kepimo miltelių
227 g sviesto
1 stiklinė (200 g) cukraus
2 kiaušiniai
1 arb. š. vanilinio cukraus
prieskonių

kremas:
2 kiaušinio baltymai
2 stiklinės cukraus pudros
1/2 arb. š. tarkuotos apelsino žievelės
1 š. apelsino sulčių

Paruošimo būdas: tešlą visuomet ruošiu paprastai  - sumaišau sausus ingredientus, tuomet sudedu drėgnus ir viską išminkau rankomis. Šiuo atveju pasirinkau paprastą sausainių tešlą ir pridedu imbiero, gvazdikėlių, muskato ir cinamono tam, kad geriau įkūnyti Kalėdų dvasią. Taigi, viską išminkau ir palieku šaldytuve bent valandai - taip lengviau formuoti sausainius. Išėmę iš šaldytuvo iškočiojame ir formuojame sausainius. Kepti 170 laipsniu temperatūroje 8-10 minučių.
Tuo metu paruošiame kremą. Išplakame kiaušinio baltymus iki standžių putų ir po truputį sudedame cukrų. Nenustojame plakti. Tuomet sudedame apelsino žievelę ir supilame sultis. Palaukite kol sausainiai atvės ir konditeriniu kremu užspauskite kremą. Į kremą galima įlašinti porą lašų konditerinių dažų.


+



No comments: