Saturday 16 August 2014

H&M A/W




Prisimenu, kai nuėjus į parduotuvę mamai tampiau už rankovės ir sakiau "mama, bet visi turi kliošines kelnes, aš irgi tokių noriu", o mama sakydavo "gerai, aš irgi kai buvau jauna tokias torėjau". Ir tada pagalvodavai, kad mama nieko nesupranta, bet svarbiausia gauti savo kelnes. Ir iki šiol viskas, kas madoje sugrįždavo, primindavo tik tai, kas kabo giliausiame mamos spintos kampelyje arba tai, ką mačiau kokiame sename vogue žurnale. Savo kolekcija H&M teigia, kad pagaliau atėjo laikas 90-ųjų erai ir viskam, kas mums vaikystėje patiko, o vėliau tai neigėme.
Taigi, pasižiūrėjus į šią rudens/žiemos H&M kolekciją, man galvoje kaip man sušmėžavo minimalizmas ir 90-ųjų jo interpretacija su Kate Moss, permatomis lengvomis suknelėmis ant petnešėlių, blizgančiais audiniais ir ilgaauliais batais.
Pati kolekcija įkvėpta "modelio ne tarnyboje stiliaus" (angl. model off duty), ir stengtasi miksuoti tiek bohemišką, tiek šiek tiek labiau rock'n'roll stilių, tiek sportišką. Nuo kasdieninio apsirengimo iki klubinių suknelių ir galbūt šiek tiek paradoksalūs griežto ir laisvo, storo, plono, blizgaus ir matinio audinių derinimai.
Žinoma, kai pagalvoju apie modelių aprangą ir šią kolekciją it all make sense to me, tačiau nesulaukiu kol pamatysiu, kaip visa tai realizuosis parduotuvėse, kaip pavieniai rūbai, kaip atskiri knygos puslapiai.

1 comment:

Živilė said...

Nepaisant to, kad kliošinės kelnės asocijuojasi su didžiausia mados klaida, tikrai pritariu, jog geras nauja - dažnai pamirštas senas :) lauksiu naujos kolekcijos ir aš